ΠΑΓΝΗ: Πόσες φορές οι “άριστοι” μπορούν να πουλήσουν (αντί να είναι δωρεάν) το τεστ covid σε συνοδούς ασθενή;

Πόσες, άραγε, φορές θα πρέπει να πληρώσει ένας πολίτης – καθημερινός συνοδός ασθενή που νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ, για να κάνει rapid test για covid; Μία, δύο, τρεις; Κι αν σας λέγαμε πάνω από… 15; Ναι, δεν είναι ανέκδοτο.

Διαβάστε:

Από τον Νοέμβριο νοσηλεύεται ηλικιωμένη γυναίκα στο νοσοκομείο με σοβαρό πρόβλημα υγείας, που δεν έχει σχέση με τον κορονοϊο. Είναι γνωστό ότι η “ενίσχυση” των δημόσιων νοσοκομείων απέναντι στην πανδημία ήταν απλά η αποδυνάμωση της μάχης απέναντι σε όλες τις άλλες ασθένειες (λιγότερα χειρουργεία κλπ – δείτε σχετικά: Έτσι “χτυπούν” τον ιό οι “άριστοι” στο “κόκκινο” Ηράκλειο: Υποβάθμιση κλινικών και 6.500 ασθενείς στην αναμονή χειρουργείων!). Έτσι το νοσοκομείο δεν μπορεί να έχει έστω και στο ελάχιστο συνοδό στην κατάκοιτη γυναίκα, ούτε βεβαίως η οικογένειά της μπορεί να ανταποκριθεί στα έξοδα αποκλειστικής νοσοκόμας. Άρα, αυτό που απέμενε ήταν τα τρία της παιδιά να κάνουν καθημερινά (από τον Νοέμβριο) 8 ώρες βάρδια το καθένα, ώστε να υπάρχει πάντα κάποιος δίπλα της.

Για να μπει κάποιος όμως στο νοσοκομείο θα πρέπει να έχει κάνει ή να κάνει τεστ. Οι “άριστοι” βεβαίως δεν παρέχουν δωρεάν τεστ.

Την πρώτη μέρα, λοιπόν, τα τρία παιδιά της γυναίκας έκαναν rapid test πληρώνοντας από 20 ευρώ, δηλαδή συνολικά 60.

Το έκαναν και την επόμενη Δευτέρα, και τη μεθεπόμενη. Και συνέχισε αυτό το βιολί! Σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, το οποίο δεν μπορεί να υποστηρίξει με βοήθεια και συνοδό την ηλικιωμένη γυναίκα, τα παιδιά της για γίνουν συνοδοί και να καλύψουν τις – έστω κατά ένα μέρος- υποχρεώσεις που θα έπρεπε να ανήκουν στο δημόσιο σύστημα Υγείας, πρέπει να πληρώνουν κάθε Δευτέρα 20 ευρώ ο καθένας, δηλαδή 60 €, ώστε να προσφέρουν στην ασθενή ό,τι αδυνατεί το νοσοκομείο!

Υπάρχει ένα εύλογο ερώτημα: αφού οι συγγενείς ενός ασθενή καλύπτουν όσα δεν προλαβαίνει ή και δεν υποχρεούται το νοσοκομείο, γιατί θα έπρεπε να πληρώνουν και το τεστ; Αφήστε που ούτως ή άλλως το τεστ σε μια πανδημία θα πρέπει να είναι υποχρέωση της Πολιτείας προς τους πολίτες.

Το πλήρωσαν λοιπόν τόσες φορές όλους αυτούς τους μήνες. Όπως προφανώς έκαναν εκατοντάδες άλλοι συνοδοί ασθενών.

Κάποια στιγμή το θέμα τέθηκε στον διοικητή, Γ. Χαλκιαδάκη. Που υποσχέθηκε, υποσχέθηκε, υποσχέθηκε…

Και σήμερα, παρά τις υποσχέσεις, είπε “πληρώστε γιατί ακόμα το διερευνούμε”!

Καλά, δεν είναι αριστεία αυτή, είναι κάτι άλλο…

Με πρόστιμα η “αντιμετώπιση” της πανδημίας, με κόστος από την τσέπη των πολιτών τα τεστ και τόσα άλλα…

Μόνο για τους κολλητούς και τους “ημετέρους” το κράτος Μητσοτάκη έχει “λεφτόδενδρα”…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί